Transparentní účet

Nepřehledněte

Tisková konference KSČM - 21. 10. 2014

17.10.2014

V úterý 21. října 2014 od 12.40 hodin v novinářském atriu Poslanecké sněmovny PČR (Praha 1, Sněmovní ul. 4), se koná tisková konference KSČM.

P. Janeček: Exekuce jako strašák pro důchodce

17.10.2014

V posledních několika letech jsme bohužel svědky zvyšujícího se trendu, co do počtu seniorů, kteří mají důchod zatížený exekucí. Jejich kvantum je v současné době až dvojnásobné oproti letem minulým. Majorita penzistů čelících tomuto strašáku si s sebou totiž donesla dluhy už z éry, kdy pracovala, poněvadž exekuce se ve třech čtvrtinách případů dotýkají „nových“ důchodců. Podle České správy sociálního zabezpečení bylo v loňském roce uskutečněno bezmála 71 tisíc exekucí na důchodech, což je alarmující skutečnost.

Stanovisko KSČM k vládnímu návrhu rozpočtu na rok 2015

17.10.2014

Poslanecká sněmovna bude projednávat první návrh státního rozpočtu sestavovaného vládou Bohuslava Sobotky. Návrh, který je založen na koaličním kompromisu ČSSD s pravicovými subjekty ANO a KDU-ČSL, podpořila i tripartita, tedy zástupci zaměstnanců i zaměstnavatelů.

Kašová ve druhém kole podpoří Chládka z ČSSD

16.10.2014

Okresní organizace KSČM v Rakovníku a kandidátka do Senátu Dr. Eva Kašová doporučují voličům dát hlas ve druhém kole senátních voleb kandidátu ČSSD Marcelu Chládkovi.

J. Dolejš: Léčba Babišem, nebo revoluce v komunální politice?

16.10.2014

Získala v komunálních volbách konečně klíčovou podporu různá protestní hnutí za nápravu politiky a místních poměrů? Slavit vítězství jiné politiky je podle Jiřího Dolejše předčasné. Volební výsledky jsou spíše výrazem frustrace veřejnosti.