Centrální facebookový profil KSČM

Nepřehledněte

E. Kašová: Krása není vše

22.7.2014

Móda dokonalého těla a plastická chirurgie zažívají teď obrovský boom. Pokud se jedná o dospělé, nevidím v tom žádný problém. Pokud se však jedná o patnáctileté a mladší děti a nejde-li o vyloženě nutnou plastickou operaci, tak modelování nosu, zvětšení prsů či odsátí tuku vidím jako zcela zbytečný úkon, který v tak mladistvém věku může děti naopak poškodit.

P. Janeček: Středověká služba za 20 Kč na hodinu

22.7.2014

Veřejná služba se pravděpodobně obnoví. Stát chce takto pomoci dlouhodobě nezaměstnaným občanům, aby si vydělali nějakou tu korunu, a to doslova. Jejich finanční perspektiva by činila 600 Kč za 30 odpracovaných hodin měsíčně. To znamená dvacet korun na hodinu. Není to ani polovina minimální mzdy, která je v ČR jedna z nejnižších v celé EU.

M. Vostrá: Ovoce a zelenina by nám neměly chybět

22.7.2014

Česká republika patří mezi nejmenší konzumenty ovoce a zeleniny. Což je opravdu škoda, protože zásoby vitamínů bychom měli rozhodně doplňovat po celý rok. Možná bychom se tak vyvarovali i obezitě, která nás mnohdy trápí, a nesmyslně drahým dietám, které organismus spíše poškozují, nežli pomáhají.

K. Konečná: Neziskoví lobbisté na hromadách odpadků

21.7.2014

Nakládání s odpady je v České republice mimořádně zajímavý byznys. Proto se nemůžeme divit, že každá sebemenší novela Zákona o odpadech vyvolává mimořádnou pozornost mnoha lobbistických skupin. Není tomu jinak ani v případě poslední novely připravené na půdě Senátu, kterou v těchto dnech projednává Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR.

P. Janeček: KFC, McDonald‘s a Tchibo zaměstnavateli roku?

21.7.2014

Řetězce rychlého občerstvení neznají zákoník práce. Mimořádná kontrolní akce, která byla provedena na základě zkušeností, jelikož na tyto zaměstnavatele bylo v minulosti podáno mnoho podnětů ke kontrole, nám přinesla nepříjemné skutečnosti.