Transparentní účet

Nepřehledněte

Moučková (KSČM): V Praze 7 občané navrhovali a vybírali projekty

1.10.2014

KSČM v Praze ve svých volebních programech prosazuje uplatnění participativního rozpočtu. V končícím volebním období jsem byla v zastupitelstvu za KSČM jediná, která participativní rozpočet prosazovala, a přece můj návrh získal podporu napříč politickým spektrem. Ne že by se o tom v klubech politických stran bouřlivě nedebatovalo. Ale dobrý nápad se nakonec ujal.

K. Konečná: Jak se eurokomisař při grilování připálil

1.10.2014

Do křesla eurokomisaře pro životní prostředí, námořní záležitosti a rybolov, navrhovaný Karmenu Vella, u grilování před europoslanci nezabodoval. Není se čemu divit. Frakce GUE/NGL, jejímž členem je i KSČM, již od samého počátku kritizuje sjednocení oblasti životního prostředí a rybolovu. Každá z těchto pro Evropu důležitých oblastí si zaslouží vlastního komisaře. Předseda Evropské komise Juncker to ale vidí jinak. Pro samotného Vellu to však není nic nového.

Tábor těsně před: O volbách, ztrátě paměti a sexu

1.10.2014

Do komunálních voleb se pomalu odpočítávají hodiny. Také v Táboře. Atmosféra města je těhotná nezvyklou aktivitou stran a hnutí (opět po čtyřleté pauze), které chtějí zasáhnout do boje o křesla na radnici. V této horečné činnosti však lídři některých na leccos zapomínají.

E. Kašová: Zdravotnictví musí sloužit všem bez rozdílu

30.9.2014

Předně je třeba říct, že Komunistická strana Čech a Moravy vždy absolutně odmítala zavádění tržních principů ve zdravotnictví. Zdraví, které je navázáno na samotný život, se zkrátka nemůže řídit principy zisků, neboť samotná nemoc či úraz rozhodně není dobrovolnou záležitostí. Platí, že ve zdravotnictví se točí ohromné prostředky peněz, ale ty nemají být prostředkem obohacování.

P. Kováčik: Hudečkovo divadelní představení

29.9.2014

TOP 09 nám názorně v závěru kampaně ukázala, jak zoufale málo může prezentovat v komunálních volbách v Praze cokoliv konkrétního. Hudeček se nyní při předvolební agitaci chytil urážek.