Transparentní účet

Listopad 2014
po út st čt so ne

Nepřehledněte

Pro budoucno musí být jasné dokumenty, co se s majetkem státu dělo

31.10.2014

Velkolepý dar bývalých představitelů vlády ČR, tak zvané církevní restituce prosazené proti vůli většiny obyvatel naší vlasti, stále vyvolávají emoce.

S. Marková: Potřebujeme zákaz kouření v restauracích?

31.10.2014

V poslední době se opět rozhořela vášnivá diskuse kolem úplného zákazu kouření ve stravovacích zařízeních. Ve stejné době se v Poslanecké sněmovně diskutuje i o novele zákona o ochraně veřejného zdraví a kupodivu tady nikdo nezpochybňuje povinnost a snahu státu chránit občany například před přemnoženými sinicemi ve vodách na koupání, před nadměrným hlukem, či bdění nad dodržováním velkého množství hygienických norem.

J. Dolejš: K mimořádným parlamentním volbám na Ukrajině

30.10.2014

Na Ukrajině se konaly parlamentní volby. Od počátku se jednalo o jeden z obecně uznávaných požadavků na obnovení stability země. Obyvatele Ukrajiny bude ale stále více trápit hrozící ekonomický kolaps, obrovská korupce a sociální problémy.

Z. Ondráček: Novela přestupkového zákona

30.10.2014

Vláda na svém jednání v pondělí 27. 10. projednala a schválila novelu přestupkového zákona. Nově se vymezují některé formy přestupkového jednání a zvyšují se sankce, které lze za přestupky uložit, a to jak v blokovém řízení, tedy vyřešením na místě, tak i v řízení správním. U recidivy se pak sankce zvyšují až o polovinu sazby. Nově by měl být zřízen rejstřík přestupků.

V. Adam: Byli jsme to my, kdo rozbil Rakousko-Uhersko

30.10.2014

Pan kardinál Duka uznal za vhodné oblažit český veskrze ateistický národ názorem katolické církve na vznik Československé republiky ve vysílání Českého rozhlasu. Prohlásil, že to nebyly český a slovenský národ, kdo rozbil „žalář národů“. Podle katolické církve šlo jen o politickou hru tří otců zakladatelů, s níž zbytek národa neměl mnoho společného. Nedivím se katolické církvi, že chce republikánskou tradici přemalovávat k obrazu svému. Vždyť republika byla z pohledu církve vždy ten nejhorší nepřítel.