Ivan Kratochvíl: Zastavit dobrodruhy, dokud je čas

12. 4. 2018

Zastavit dobrodruhy, dokud je čas

Svět stojí na hraně celosvětové katastrofy. Mezinárodní situace se vyostřila do situace krizových hodin Karibské krize. Dnes 12. 4. 2018 vyprší ultimátum amerického prezidenta Sýrii. Hrozby, které toto ultimátum obsahuje, jsou jednoznačně prvními kroky 3. světové války. Ruský prezident dnes prohlásil, že do poslední chvíle budou preferovat diplomatická řešení situace. Dnes je však otázkou, která chvíle je ta poslední.

Svazy amerických lodí včetně letadlových plnou parou se rozmisťují do zón konfliktu. Všechny strany, které jako první plánují vstoupit do konfliktu, uvádějí prostředky do bojové pohotovosti. Nejde jen o Sýrii, Rusko a Islámský stát. Podle hesla nepřítel mého nepřítele je mým přítelem, se na stranu Islámského státu staví Spojené státy, Saudská Arábie, Velká Británie, Francie. Za Rusko se staví Čína a regionální hegemon Turecko mlčí. Významně mlčí. V tomto týdnu prožíváme jednu z nejhorších globálních krizí. Že to tak je, potvrzuje i mlčení ČT a dalších masových sdělovacích prostředků.

BUĎME PŘIPRAVENI!

Jak napsal Viktor Dyk v básni Země mluví:

Přichází radost, nebo děs?
Slyšíš mne dnes?
Matka, syna prosím.
Haj si mne. Braň si mne. Neoslyš matky.
Haj si mne. Braň si mne. Ať shoří statky,
pole ať udupou, zničí.
Zítra zas símě vzklíčí.

Opustíš-li mne, nezahynu.