David Stibor

4. na kandidátce Moravskoslezkého kraje

Po studiu na střední odborné škole Hutnické ve Frýdku-Místku, kde vystudoval obor mechanik opravář strojů a zařízení, nastoupil v roce 1996 do společnosti Válcovny plechu a.s., nyní GO Stell a.s., na pozici povozní zámečník, kde pracuje dodnes. Za tu dobu se vypracoval na pozici střídač absence, požární preventista.

Je členem odborové organizace KOVO GO Stell a.s. Frýdek-Místek. V rámci zaměstnání se zúčastňoval i dne dobrovolnictví, což ho nadchlo, a zúčastnil se kurzu Moderní ošetřovatelství v praxi (ošetřovatel v záloze), který si udělal při Českém červeném kříži Frýdek-Místek.

V KSČM se angažuje v řadě funkcí od předsedy ZO KSČM až po funkci místopředsedy OV KSČM Frýdek-Místek.

V Poslanecké sněmovně by se chtěl věnovat oblasti sociální a zdravotní.

Celý život se zajímal o sport, který i aktivně provozoval. Jak atletiku, box (za TJ Slezan Frýdek-Místek), tak Taekwon-do itf. Svůj vztah ke sportu uplatnil i jako člen Sportovní komise Rady města Frýdku-Místku, kde působil od roku 2000. Jeho druhým koníčkem jsou automobily.

Davidu Stiborovi je 45 let, je rozvedený a má jedno dítě.