František Minárik

5. na kandidátce Ústeckého kraje

Vystudoval střední školu se zaměřením na chemickou výrobu. Už v průběhu studia se věnoval činnosti v oblasti chemické výroby a analytického hodnocení. Později absolvoval různé kurzy a semináře například v oblasti zdravotnictví, lektora dalšího vzdělávání, pedagogiky volného času a jiných.

Po ukončení studia působil jako chemik operátor, mistr odborné výchovy, referent obchodně technických služeb, 25 let jako vedoucí laboratoře makromolekulárních látek. V současné době je samostatným referentem ve veřejné správě.

Několik volebních období pracoval jako zastupitel města Ústí nad Labem a městského obvodu, kde působí dodnes. Prošel různými funkcemi ve výborech i komisích (kontrolní výbory, komise kultury, komise životního prostředí). V současné době je předsedou kontrolního výboru městského obvodu, členem výboru pro územní plánování města a také předsedou dozorčí rady. Je také předsedou neziskové organizace zabývající se oblastí zdravotnických dovedností, práce s dětmi, mládeží i zdravotně postiženými.

V Poslanecké sněmovně by se chtěl věnovat tématům životního prostředí a průmyslu.

Mezi jeho koníčky patří zejména příroda, akvaristika, vaření.

Františku Minárikovi je 55 let, je rozvedený a má dva syny.