Hana Aulická JÍrovcová

2. na kandidátce Ústeckého kraje

Vystudovala při zaměstnání Vysokou školu Báňskou Ostrava, obor komerční inženýrství.

Po ukončení studia na střední škole nastoupila do zaměstnání. Pracovala na pozici THP, finanční účetní a vedoucí výkaznictví zdravotní péče. Od roku 2013 působí jako poslankyně v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR za Ústecký kraj. Zabývá se především sociální oblastí a částečně i zdravotnictvím. Díky jejímu vzdělání a práci v kraji ji není cizí také oblast energetiky.

Od roku 2002 je členkou Zastupitelstva města Most, kde se věnuje celkové regionální problematice. Spolupracuje a podporuje místní organizace, samosprávy a kraj. Podporuje také dětské letní tábory, akce pro MŠ a seniory.

V Poslanecké sněmovně chce navázat na svou dosavadní činnost v sociální a zdravotní oblasti. Zdůrazňuje, že před námi stojí spousta práce a úkolů, které - většinou z populistických důvodů - nebyla vůle řešit. Podle ní je nutné zahájit diskusi ke komplexním a koncepčním řešením v sociální i zdravotní politice, tak aby systémy byly předvídatelné, dlouhodobě udržitelné a především srozumitelné pro celou společnost.

Snaží se věnovat rodině a svým dalším zájmům, kterými jsou koně, zahrada a sport.

Haně Aulické Jírovcové je 40 let, je vdaná a má dvě dcery.