Jan Doleček

kandidát do Senátu ve volebním obvodu č. 78, Zlín
Věk 48 let
vydavatel
je rozvedený a má tři děti, pochází z obce Zubří ve Zlínském kraji, kde žije i v současnosti

Absolvoval studium na vojenské škole (automobilní směr) a následně sloužil v armádě jako voják z povolání. Po deseti letech této práce odešel do civilu a pracoval ve vydavatelství Czech Press jako vedoucí výroby. V roce 1998 založil vlastní vydavatelství. Vydává odborné časopisy a publikace na témata jako např. stavební stroje, dopravní technika, lesnická technika a manipulační technika.

Pracuje tedy jako odborný technický novinář a vydavatel. Od roku 2003 zahájil také vydávání knih o městech a obcích České republiky. Do současnosti v jeho vydavatelství vyšlo na toto téma více než 20 knižních titulů, včetně dvousvazkové knihy o České republice obsahující všechny obce ČR.

Volební heslo:

Doprovodíme pracující, zaměstnance i živnostníky do střední třídy

Programové priority kandidáta:

Nabízím program práce v zájmu pracujících a pro pracující. Program orientovaný na zlepšení podmínek různých profesních skupin a na spravedlivé odměňování za jejich odvedenou práci.  Prosazuji také solidární přístup k důchodcům, kteří si zaslouží za svou celoživotní práci strávit podzim života v jistotě. Chci, aby se státní správa opět stala partnerem a pomocníkem občana, ne jeho protivníkem. Každý občan má právo na dostupné bydlení, sociální jistotu a předvídatelnou justici.

Hlavní body mého programu:

• Zahájit výstavbu cenově dostupných bytů
  • Snížit daňové zatížení pracujících
  • Zrušit exekuce starší 5 let
  • Vodovody a další strategickou infrastrukturu navrátit do rukou státu, krajů či obcí
  • Zavést obědy zdarma pro všechny žáky základních škol