Kamil Vejvoda

2. na kandidátce Kraje Vysočina

Vystudoval střední odbornou školu lesnickou. Po ukončení studia absolvoval základní vojenskou službu ve Vyškově na Moravě. V letech 1991-98 pracoval jako řidič u Správy a údržby silnic, poté nastoupil jako řidič strážný a v roce 2001 do firmy Bosch jako směnový mistr. V roce 2006 pracoval jako vedoucí skladu a obchodní zástupce ve stavebninách a od roku 2010 pracuje jako předseda OV KSČM ve Žďáře nad Sázavou.

Je zastupitelem v obci Nížkov a v letech 2016-2020 byl krajským zastupitelem za Kraj Vysočina. Několik volebních období působil i jako asistent různých poslanců parlamentu za KSČM. Komunální politice se věnuje už 20 let.

V Kraji Vysočina se zabývá sociální a protidrogovou problematikou. Snaží se o zvýšení bezpečnosti a ochrany našich dětí a spoluobčanů. Dále usiluje o obnovu tradic, řemesel a rozvoj zemědělství, aby se zvýšila soběstačnost krásného kraje, v němž žije.

Ve volném čase zahradničí a stará se o dům, rád jezdí na vodácké výpravy. Mezi jeho koníčky patří turistika, jízda na kole, lyžování. Aktivně se věnuje volejbalu a badmintonu. Je členem TJ Sokol Nížkov a Klubu Českého pohraničí.

Kamilu Vejvodovi je 49 let, narodil se v Novém Městě na Moravě a vyrůstal s rodiči a bratrem ve Žďáře nad Sázavou.