Karel Dvořák

3. na kandidátce Kraje Vysočina

Vystudoval Obchodní akademii a Hotelovou školu v Havlíčkově Brodě. Již 25 let se realizuje jako obchodník v oboru zbraně a střelivo ve vlastní firmě v Chotěboři. V roce 2020 byl zvolen předsedou OV KSČM Havlíčkův Brod.

Do komunální politiky vstoupil v roce 2014. Tehdy ještě jako nestraník kandidoval za KSČM do Zastupitelstva města Chotěboř. Stal se členem finančního výboru zastupitelstva a členem kulturní a zájmové komise rady města. V podzimních krajských volbách v roce 2020 byl zvolen zastupitelem Kraje Vysočina.

V místě svého bydliště je také členem historicky významného podpůrného spolku Svornost, který sdružuje přibližně sto členů v seniorském věku. Vykonává v něm funkci člena výboru, jednatele a správce spolkového majetku.

Levicové smýšlení je v jeho rodině samozřejmostí, patří k již čtvrté generaci členů KSČM. Podmínky nejsou podle něj pro řadu občanů spravedlivé a lockdown to ještě více potvrdil. Stát s drobnými podnikateli neumí zacházet. Proto by se v příštím volebním období chtěl touto problematikou zabývat.

Karlu Dvořákovi, který pochází z Chotěboře, kde žije s celou svoji rodinou a má zde spolehlivé zázemí, je 44 let. Má dvě dcery.