Ludvík Šulda

Lídr kandidátky v Olomouckém kraji

Vystudoval Czech management institut, manažerskou fakultu Escuela Superior de Marketing y Administración Barcelona. V roce 2006 si prošel tříměsíční stáží v Evropském parlamentu v rámci levicové frakce GUE/NGL.

Po ukončení studia prošel několika zaměstnáními, mezi nimi působil jako asistent výkonného ředitele ve společnosti ACTEC, spol. s r.o. Od roku 2004 pracuje pro Komunistickou stranu Čech a Moravy. Nejdříve jako pracovník oddělení informací ÚV KSČM, následně jako analytik oddělení pro odborné zázemí ÚV KSČM a v letech 2010-2016 jako vedoucí tohoto oddělení. V roce 2016 byl zvolen zastupitelem Olomouckého kraje, kde mezi lety 2016-2020 zastával pozici předsedy Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje. Od roku 2020 je opět zaměstnán jako analytik v rámci Komunistické strany Čech a Moravy. V roce 2015 byl zvolen předsedou OV KSČM v Prostějově a v roce 2016 místopředsedou KV KSČM Olomouc. Obě funkce zastává do současné doby. Rovněž je členem VV ÚV KSČM za Olomoucký kraj a členem ÚV KSČM za okres Prostějov. Mezi lety 2010-2018 byl předsedou Společnosti česko-kubánského přátelství, v této organizaci je aktivní i nyní. Je členem Odborového sdružení Čech, Moravy a Slezska, v rámci této organizace byl i předsedou odborové organizace na svém pracovišti. V současné době je činný jako místopředseda zapsaného spolku Zámek Ptení. Rád se podílí i na spolupořádání různých zájmových a společenských akcí. Mezi ně patří například Výšlap na Kosíř, který je již 8 let každoročně pořádán při příležitosti začátku letních prázdnin, nebo pochod „Po stopách osvobození“ konaný vždy 8. či 9. května.

Mezi jeho koníčky patří turistika, cyklistika, cestování, četba a aktivní zájem o historii. V posledním více než půl roce je jeho prioritním koníčkem Zara, úžasná fenka leonbergera, kterou spolu se svou rodinou chová.

Jeho hlavními politickými tématy jsou dostavba dálnice D1 u Přerova, razantní řešení obchodu s chudobou a zatraktivnění oblastí Šumperska a Jesenicka pro život. Rád by rovněž ukázal, že Prostějovsko nejsou jen továrny – montovny, ale že tento okres disponuje velkým množstvím vzdělaných a pracovitých lidí, kteří jsou schopni se prosadit i ve firmách a společnostech s vyšší přidanou hodnotou, které by sem chtěl přitáhnout. V Poslanecké sněmovně se chce věnovat sociálním tématům, cizí mu není ani oblast ekonomická.

Ludvíku Šuldovi je 42 let, je ženatý a má nevlastní dceru. Bydlí v obci Seloutky v okrese Prostějov.

Videovizitka lídra: