Marta Semelová

Lídryně kandidátky v Praze

Vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy. Léta pracovala jako učitelka na základní škole. Poté působila i jako poslankyně Parlamentu ČR a pražská zastupitelka, v obou těchto funkcích pracovala ve školském a sociálním výboru.

V současné době je předsedkyní Krajského výboru KSČM Praha. Je předsedkyní odborné sekce KSČM ke školství. Je členkou Česko-kubánské společnosti, Slovanského výboru a odborové organizace OS ČMS.

Chtěla by i do budoucna pomáhat řešit problémy v sociální oblasti a školství. Jako největší úskalí Prahy vnímá dostupnost bydlení, životní prostředí a dopravu.

Miluje pěší turistiku v přírodě, v lese, v horách nebo houbaření, nejlépe společně s rodinou. Doma pečuje o dva kocourky (černého Baghíru a zrzavého Čika) a o balkonovou zahrádku, kde pěstuje květiny, jahody i zeleninu. Baví ji tanec, vaření a pečení, luštění křížovek a sudoku a stále se zdokonaluje ve španělštině.

Martě Semelové je 61 let, je vdaná, má dvě děti a čtyři vnoučata.

Osobní kontakty