Milan Krajča

2. na kandidátce hl. m. Praha

Vystudoval střední školu na Mendelově gymnáziu v Opavě.

Dlouhodobě se věnuje hlavně zahraničně politickým otázkám, pracuje v mezinárodním mírovém hnutí a je členem Výkonného výboru Světové rady míru.

Pravidelně publikuje v domácím i zahraničním tisku, nejčastěji v českém levicovém deníku Haló noviny. Je autorem či spoluautorem řady převážně politicky zaměřených publikací. Za svou publikační činnost byl oceněn novinářskou cenou Spolku českých novinářů. Jako otec na rodičovské dovolené získal i zkušenost s celodenní péčí o děti.

V současné době je nedávno nově zvoleným místopředsedou Ústředního výboru KSČM pro evropské záležitosti a občanský sektor.

Je členem odborů a aktivně působí v několika zapsaných spolcích.

Mezi jeho koníčky patří umění, především literatura a film. Je aktivním sportovcem, v poslední době se amatérsky věnuje extrémním překážkovým běžeckým závodům a běhání dlouhých tratí, je hrdým držitelem titulu Prague International Marathon King.

Milan Krajča pochází z Opavy, ale již téměř 20 let žije v Praze. Je mu 38 let, je ženatý a má dvě děti.

Osobní kontakty