Roman Blaško

7. na kandidátce hl m. Praha

Vystudoval SOU stavební v Kojetíně, ale v tomto oboru nyní nepracuje. Působí jako novinář, výtvarný fotograf a publicista. Je fotografem a redaktorem levicového deníku Haló noviny. Je také členem redakční rady společensko-kulturního časopisu Mozaika. Řadu let vyučuje výtvarnou fotografii v Nadaci Jedličkova ústavu.

Je členem vedení Komunistické strany Československa, členem Společnosti česko-kubánského přátelství, Unie spisovatelů, členem Ústředního výboru společnosti PEKTUSAN a členem Republikové rady Vojáků proti válce. Od srpna do prosince 2014 byl jako řádně registrovaný mezinárodní pozorovatel za Evropský parlament pro podzimní volby do parlamentu (Verchovné rady UA) na Ukrajině. Věnuje se těmto procesům na Ukrajině i nadále. V roce 2019 kandidoval do Evropského parlamentu na 4. místě kandidátky KSČM. Ve volbách do Senátu PČR v roce 2020 kandidoval jako člen KSČ za KSČM v obvodu č. 21 – Praha 5.

V Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR by se chtěl zaměřit především na řešení mezinárodních otázek a předcházení válečným konfliktům. Je zastáncem toho, aby Česká republika byla co nejvíce suverénním státem.

Romanu Blaškovi je 52 let, je rozvedený, má dvě děti.

Osobní kontakty