Stanislav Česka

5. na kandidátce Jihočeského kraje

Vystudoval SZTŠ v Táboře se zaměřením na zemědělství.

Pracoval jako technik v zemědělském družstvu v Branicích, později jako finanční poradce.

Od roku 2002 působí v zastupitelstvu obce Branice, nyní jako její starosta. Trvale usiluje o výstavbu bytů, zajištění služeb a občanské vybavenosti. Ideální pro obec je podle jeho názoru rozšiřování bytového fondu při využití dotací i obecních financí. To se týká i příprav a zasíťování pozemků pro individuální výstavbu.

Spolu s rekonstrukcí kulturního domu, prodejny potravin a starších bytů jsou v Branicích zajištěny základní podmínky pro spokojený život. Obec provozuje kulturní dům, knihovnu, mateřskou školu i sportovní areál. Zabezpečuje stravování pracujícím a seniorům. Branice patří mezi věkově nejmladší obce na Písecku a stále se rozrůstá. Cílem zastupitelů pod vedením starosty Stanislava Češky je udržet mladé lidi, ale i další generace v obci.

Jeho největším koníčkem je práce v obci, ale zajímá se i o kulturu a sport. Je místostarostou Sboru dobrovolných hasičů, členem Sokola a místního spolku Sousedé 95, který mj. pořádá sousedské bály či setkání heligonkářů.

Stanislavu Češkovi je 56 let, je ženatý a má 3 děti.