Táňa Šormová

3. na kandidátce Královéhradeckého kraje

Vystudovala Pedagogickou fakultu v Hradci Králové a stala se učitelkou tělesné výchovy a ruštiny.

Zasvětila celý svůj život dětem – nejen jako učitelka, ale také jako pionýrská vedoucí. Čtyři volební období byla krajskou zastupitelkou. Jako radní Královéhradeckého kraje v jednom volebním období řídila oblast školství, sportu a volnočasových aktivit. V této funkci se jí mimo jiné podařilo vytvořit zásady oceňování dobrovolníků pracujících s dětmi a mládeží, prohloubit spolupráci škol a zaměstnavatelů, výrazně zvýšila podporu masového sportování, pohybové gramotnosti a dalších volnočasových aktivit. V Pionýru aktivně pracuje od svých vlastních pionýrských let jako instruktorka, skupinářka a vedoucí na desítkách letních táborů. Je aktivní zastupitelkou statutárního města, pracuje v Komisi místní samosprávy města Hradec Králové, ve školské komisi rady města a kontrolním výboru. Nemá ráda politikaření, zákulisní „hrátky“, rozkrádání republiky. Váží si rovných a poctivých lidí.

V PS PČR by se chtěla zaměřit na oblast profesního i zájmového vzdělávání od nejmenších až po dospělé, vytváření podmínek pro sport a volnočasové nesportovní aktivity, které jsou neoddělitelnou a důležitou součást života občanů. Velkou pozornost a podporu chce věnovat rozvoji kvalitního, důstojného a aktivního života seniorů.

Energii čerpá při pobytu v přírodě, sportu a v knížkách. V čerstvém seniorském věku nelení a aktivně působí v řadě spolků.

Táně Šormové je 65 let, vychovala dceru a syna a pyšní se třemi vnučkami.