Tomáš Michna

5. na kandidátce Moravskoslezského kraje

Už jako malého ho bavila technika, a proto se rozhodl pro střední školu se strojírenským zaměřením, a to v oboru mechanik seřizovač mechatronik.

Po ukončení střední školy pokračoval ve studiu na Vysoké škole Báňské – Strojní fakultě. Vždy ho zajímaly obnovitelné zdroje, a proto si v bakalářském studiu vybral zaměření technika tvorby a ochrana životního prostředí a v pokračujícím magisterském studiu, které ukončil s titulem Inženýr, zaměření energetické stroje a zařízení.

Už v průběhu magisterského studia začal pracovat jako obchodně technický zástupce. Již delší dobu pracuje ve firmě Slavík - Technické plasty s.r.o., kde v průběhu let postoupil na pozici vedoucího obchodu. Jeho práce je zároveň jeho koníčkem, protože se v něm spojuje komunikace s lidmi a strojírenské zaměření.

V Poslanecké sněmovně by se rád věnoval tématům podpory průmyslu v příhraničních oblastech a širšího využití obnovitelných zdrojů pro běžné občany.

I když ho práce hodně vytěžuje, najde si čas na své koníčky. Je členem veterán klubu, ve volném čase se věnuje kutilství a výletům po českých památkách a přírodě společně se svou rodinou.

Tomáši Michnovi je 31 let, je svobodný.