Zdena Černínová

kandidátka do Senátu ve volebním obvodu č. 75, Karviná
63 let
podnikatelka
má dvě děti a jednoho vnuka, žije v Karviné

Od roku 1975 pracuje v pohřebnictví a této práci zůstala věrná doposud. Začala v tomto oboru podnikat a podařilo se jí svou pílí a pracovitostí vybudovat firmu, která získala ocenění Znaku kvality. Několikrát byla oceněna titulem Podnikatel roku města Karviné. V roce 2010 vyhrála titul Žena Moravskoslezského regionu a stala se také Nejúspěšnější ženou České republiky, kde byly nominovány ženy ze všech možných oborů. Je členkou celostátního Sdružení pohřebnictví a současně regionálním zmocněncem pro Moravskoslezský kraj v oboru pohřebnictví. Firmu dostala na nejvyšší možnou úroveň a od zákazníků má nesčetné množství pochval i v tisku. Tato práce vyžaduje 100% spolehlivost, vstřícnost, profesionalitu a ochotu za všech okolností. Naplňuje ji, protože pomáhá lidem v jejich těžkých životních chvílích. Daří se jí to díky velké empatii, trpělivosti a porozumění pro lidi. Svou práci považuje za poslání, pokud se dělá poctivě. Je ráda, že její služby využívají nejen občané Karviné a Orlové, ale čím dál častěji i lidé z okolních obcí, jako jsou Dětmarovice, Petrovice u Karviné, Stonava, Horní Suchá, Doubrava, Albrechtice a další.

Volební heslo:

Karviná a okolí si zaslouží více pozornosti

Programové priority kandidátky:

V mém osobním i pracovním životě denně řeším složité životní situace lidí. Vím, jak je život mnohých lidí těžký a leckdy i nespravedlivý, a proto chci, aby všichni lidé svůj život prožili kvalitně a ve stáří důstojně. K tomu, aby to tak bylo, se chci v Senátu zasadit zejména o:

• větší mzdy pro pracující lidi a vyšší důchody pro všechny seniory
  • dostupné bydlení jak pro mladé začínající rodiny, tak i pro seniory
  • lepší zdravotní péči
  • zvýšení počtu sociálních zařízení poskytujících péči o nemocné a sociálně slabé
  • kvalitnější školství, zejména spoluprací firem se středními školami tak, aby si firmy mohly již během studia vyučit a zaškolit své budoucí nové zaměstnance.

Jsem proti privatizaci a likvidaci nemocnic a jakémukoliv omezování zdravotní péče. Chci, aby se lidem v našem regionu dobře žilo, ať zde mají důvod mladí lidé zůstat, založit rodiny, žít a mít dobrou práci.

Poslední zmínky kandidáta na webu KSČM