Publikace: Kdo nám chce zatrhnout TTIPec?

Transparentní účet
Centrální facebookový profil KSČM
Petice proti cizím armádám a základnám na území ČR
Občanská poradna
Připojte se k nám
Komise žen ÚV KSČM
Mladí komunisté

KSČM v krajích

Nepřehledněte

K. Konečná v neděli na ČT v Otázkách Václava Moravce

28.5.2016

Poslankyně Evropského parlamentu Kateřina Konečná bude v neděli 29. 5. hostem pořadu Otázky Václava Moravce

Otevřený dopis panu Miloši Zemanovi, prezidentu České republiky

26.5.2016

Na KSČM se s prosbou o podporu a popularizaci obrací i lidé, adresující svá stanoviska státním institucím a činitelům. Je to i případ přiloženého dopisu prezidentu republiky Miloši Zemanovi na téma, vyvolávající živou veřejnou pozornost. Fakta, jimiž operuje, uvádíme bez vlastního komentáře, coby další z podnětů do tematické diskuse.

Odejděte, škodíte občanům i Brnu, primátore

26.5.2016

Aktivity, které v Brně v rámci tzv. smíření se sudetskými Němci organizuje primátor Vokřál, jsou opravdu plivnutím do tváře všem, kteří působení sudetských Němců v bývalém Československu prožili. Naši prarodiče a rodiče opouštěli své domovy s uzlíčkem věcí, které si stačili sbalit, a sudetské Němce vůbec netrápilo, že z domků a usedlostí vyhnali ty, kteří zde žili desítky let. Během pár hodin se z lidí staly oběti zvůle a násilí bez střechy nad hlavou, s nejasnou perspektivou dalších dnů.

L.Šuldy: Církve bohatnou na úkor občanů

26.5.2016

Církevní restituce, tolik diskutované téma, se vrátily na pořad dne, aniž si to zřejmě premiér Sobotka přeje. Návrh na zdanění finančních náhrad církvím za majetek nevydaný v restitucích působí na některé členy soc. dem. jako atomová bomba. Názor ČSSD před parlamentními volbami byl jasný. Restituce velmi hlasitě odsuzovala. Po skončení voleb však téměř všechny postihla ztráta paměti.

Rozvojové projekty příspěvkových organizací

26.5.2016

Rada schválila rozdělení 3,296 milionů Kč na rozvojové projekty příspěvkových organizací v kultuře. „Podpořili jsme 13 projektů našich muzeí a galerií, jedná se o konkrétní výstavy nebo akce, doplnění expozic, výukové programy nebo i na rekonstrukce,“ představil rozvojové projekty radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek.