Publikace: Kdo nám chce zatrhnout TTIPec?

Transparentní účet
Centrální facebookový profil KSČM
Petice proti cizím armádám a základnám na území ČR
Občanská poradna
Připojte se k nám
Komise žen ÚV KSČM
Mladí komunisté

KSČM v krajích

Nepřehledněte

F. Zachariaš: Smutná zkušenost

28.4.2016

Exposlanec Boris Šťastný se hluboce mýlí, jestliže říká: „Musí vzniknout nový pravicový subjekt.“ V pondělí se na semináři Institutu Václava Klause sešli ti, kteří za posledních 25 let vytvářeli ODS. Nechyběl ani Miroslav Macek, který u zrodu ODS stál.

S. Mackovík: Návrh zákona o mezinárodní justiční spolupráci ve věcech trestních – ukázka bruselské byrokracie

26.4.2016

Další nadbytečná bruselská byrokracie a formalismus – to je nejvýstižnější popis návrhu zákona, jímž se mění zákon č. 104/2013 Sb., o mezinárodní justiční spolupráci ve věcech trestních, ve znění pozdějších předpisů, který měla na programu česká vláda. Norma může potěšit pouze advokátní lobby. Přináší totiž jediný užitek – příležitost k zisku.

J. Nekl: Místo argumentů nastupuje reklama

26.4.2016

Platit z veřejných peněz inzerci v médiích či televizní reklamu, to už tu bylo mnohokrát. Ještě jsme nezapomněli na aktivitu ministerstva zemědělství s reklamou na české ryby. A výsledek? Téměř nulový. Takto vynaložené peníze považuji za plýtvání, ba až obtěžování našich občanů, kteří jsou všemi možnými reklamami přímo zahlceni.

L. Šulda: O migraci by neměly rozhodovat neziskové organizace

26.4.2016

Akce s uprchlíky na našem území nabrala tragikomických rozměrů a odkrývá v nahotě nesmyslnost prosazovaných kvót. Takzvaní iráčtí uprchlíci, které k nám pod záštitou vlády dovážela nezisková organizace Generace 21, se rozhodli bez jakéhokoliv oznámení komukoliv potajmu odcestovat do vysněného Německa. To znamená, že jsme pro ně byli pouze převodním bodem do údajného vytouženého blahobytu.

K rakouským prezidentským volbám

25.4.2016

Co se týče vítězství N. Hofera z FPÖ v prezidentských volbách, jedná se zatím pouze o 1. kolo rakouských prezidentských voleb. Nárůst podpory rychle vzniklých populistických stran je dán nekompetentností EK, která umožňuje vézt se na vlně laciné popularity. Žel, po jejich zvolení ale většinou mohou také napáchat spoustu škod nejen na politickém spektru. Populisté se nevyhýbají ani naší republice a já věřím, že naši občané při takto důležitém rozhodování raději používají zdravý rozum.