„Zdražování energií začalo podstatně dříve, než začala krize na Ukrajině. Válka pak spekulativně začala ceny zvyšovat. Jsem v Evropském parlamentu a jsem jedna z dvaadvaceti poslankyň, která nehlasovala pro to, aby byl okamžitě odstřihnut plyn a ruská ropa, protože si myslím, by to především byla sebevražda pro Evropu,“ reagovala Konečná v pořadu CNN Prima News, kde diskutovala s hejtmanem Pardubického kraje Martinem Netolickým a předsedou Aliance pro budoucnost Pavlem Sehnalem.

Neustálé zdražování a inflace vede ke zhoršování ekonomik domácností a mnoho zemí zavádí plošnou pomoc. Česká vláda je ale zastáncem pomoci cílené. Konečná by se na místě vlády „určitě zaměřila na zastropování cen a hru s DPH a spotřební daní“. „Vláda nedělá nic pro pracující lidi v této zemi, fandí bankám a nadnárodním korporacím,“ řekla Konečná. „Tato vlády není pro normální občany České republiky, protože jim prostě nepomáhá,“ dodala.

Sestřih pořadu.