V Plzni se uskutečnila v pátek dne 6.5.2022, na Náměstí Míru, od 17:00 hodin „Demonstrace občanů za mír“.  Akci organizovaly Okresní výbor KSČM Plzeň – jih spolu s Městským výborem KSČM v Plzni.

Z Plzně z této mírové demonstrace byl vyslán vzkaz občanům naší republiky, české vládě a vládám světa! Vzkaz o tom, jak lidé chtějí žít, v jakých podmínkách a co potřebují k tomu, by mohli svůj život naplnit prací, v lásce a v pohodě.

Jsme pro mírové řešení tohoto konfliktu na Ukrajině.

STOP – válce. STOP překrucování našich dějin!  STOP – cenzurování nepohodlných medií. STOP – zastrašování českých lidí, kteří mají jiný názor, než má vláda!

Akce se zúčastnilo několik desítek osob, včetně zástupců různých společenských organizací z Plzeňska.

Na této demonstraci vystoupila s projevem europoslankyně a předsedkyně ÚV KSČM Kateřina Konečná a Josef Skála, kandidát KSČM na prezidenta republiky, kteří na závěr této mírové demonstrace položili kytice k památníkům padlých plzeňských spoluobčanů, kteří položili svůj život v boji proti fašismu za II. světové války, které jsou v blízkém okolí Náměstí Míru.

Videozáznamy projevů na Demonstraci za mír v Plzni:

PhDr. Ing. Jiří Valenta. DBA, kandidát KSČM na senátora a současně předseda MěV KSČM v Plzni.

Zde je odkaz na video:

Dále s projevem vystoupila s. Ing. Kateřina Konečná, europoslankyně za KSČM a předsedkyně ÚV KSČM.

Zde je odkaz na video:

Dále s projevem vystoupil PhDr. Josef Skála, CSc. kandidát na prezidenta ČR nominován KSČM.

Zde je odkaz na video:

Dále s projevem vystoupil Milan Krajča – za České mírové hnutí, místopředseda ÚV KSČM.

Zde je odkaz na video:

Dále s projevem vystoupil Gustl Balin – člen předsednictva Komunisrické strany Bavorska.

Zde je odkaz na video:

Dále s projevem vystoupila Mgr. Květa Šlahůnková – předsedkyně republikové rady Levicového klubu žen.

Zde je odkaz na video:

Dále s projevem vystoupil Jiří Dolejš, levicový ekonom a politik.

Zde je odkaz na video:

Dále s projevem vystoupil František Hlásek – za Klub českého pohraničí, předseda OV KSČM Plzeň-jih.

Zde je odkaz na video:

Na závěr Demonstrace za mír v Plzni zazněla píseň Johna Lenona – Imagine.